Child pages
  • Special Olympics
Skip to end of metadata
Go to start of metadata

2008 Special Olympics

In het weekend van 6 juni tm 8 juni is het weer zover. De Special Olympics gaan dan weer van start in Amsterdam. Ook dit keer mogen de bewoners weer een gooi doen naar het goud.

De locatie voor dit spectakel is:

Frans Otten Stadion

IJsbaanpad 43

1076 CV  Amsterdam.  

www.fransottenstadion.nl

Op 6 juni vindt de openingsceremonie plaats. Voorafgaand aan de ceremonie krijgen de tennissers een diner aangeboden. Dit diner is van 17.00 - 18.00 uur. De locatie is het Special Olympics House / Olympisch Stadion. De openingsceremonie in het Olympisch Stadion begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

Adres tennislocatie

Sportcentrum Amstelpark

Koenenkade (Amsterdamse Bos)

1081 KH Amsterdam

Spelschema's

Het spelschema is te vinden op www.toernooi.nl. In de zoekfunctie SON2008 invullen, ga naar spelschema's. Of kijk op

Spelschema

Door op onderstaand adres te klikken gaat een wereld van verrichtingen van "SGK tennissers op de Special Olympics voor u open.Kijkt en geniet. FOTO's2000  Onthaal op stadhuis op 6 juli

Onthaal op stadhuis op 6 juli 2000

Esther, Ruud, Martijn, Nina, Sepha en Eduard, variërend in leeftijd van 21 tot 35 jaar, leiden een druk leven, zowel wat betreft werk als ook sociaal.
De drie jongens (hier in het midden) deden 27 mei t/m 4 juni j.l.. mee met de Special Eurolympics in Groningen op het onderdeel tennis.

De Haagse deelnemers aan de special Olympics hebben op 3 juli j.l. van de wethouder Stolte een extra medaille gekregen.

"Een ongelooflijk aantal medailles en een enorme prestatie." Zo noemde wethouder Wilbert Stolte van sport op 3 juli in het stadhuis van Den Haag de prestatie van de Haagse deelnemers op de Special Olympics die in Groningen werden gehouden van 27 mei t/m 4 juni 2000.

Vijf gouden medailles, twee zilveren en zes bronzen medailles behaalden ze in totaal.

Martijn scoorde 2 gouden en 1 bronzen plak, Eduard een gouden, een zilveren en een bronzen en Ruud twee bronzen op het onderdeel tennis.